Fjällräven Vinterjackor

Håll dig varm med en Fjällräven Vinterjacka!

En riktig vinterjacka är en investering som skall hålla i många år. Vi är Fjällräven specialister och kan en hel del om att hålla sig varm i olika klimat. Men vilken jacka passar just dig?

Olika förutsättningar kräver olika funktioner. Regn, kyla, aktivitet och prislapp är faktorer som spelar in när du väljer en högkvalitativ vinterjacka. Andra faktorer som hållbarhet, skötsel, slitstyrka och miljöpåverkan, så kallat miljöavtryck, är också värda att titta på. För att göra det lättare för dig att välja har våra specialister delat in jackorna i olika kategorier.

  • Vardagsjacka
  • Varm vinterjacka för friluftsliv
  • Vinterjacka för extrem kyla

Vardagsjackan

En vardagsjacka skall vara en allvädersjacka som skyddar dig fram och tillbaka i vardagen, till jobbet eller skolan. Samtidigt skall den vara lätt och smidig och fungera i både bil och på cykel. Den skall vara anpassningsbar, ha lång livslängd och så gör det ju inget att den är snygg också. En genomtänkt jacka är ett genomtänkt val.

Varma vinterjackor för friluftsliv

En jacka för friluftslivet ställer mer krav på funktionalitet. På fritiden exponerar oss för fler sorters klimat under längre tid, och en bra jacka kan vara skillnaden mellan bekvämlighet och obehag. Med rätt utrustning och beklädnad är inte klimatet något problem utan något som istället kan upplevas med nöje. Bra väderskydd, vattentäthet i de fall där det behövs, smarta funktioner som rejäla huva och lätt öppnade dragkedjor är genomtänkta detaljer som underlättar din naturupplevelse. Miljöavtrycket skall vara optimerat och minimerat under förutsättningarna, vi värnar ju den miljö vi älskar att vistas i!

Vinterjacka för extrem kyla, sk. expeditionsjackor.

Riktigt varma jackor är oftast högt specialiserade. Hur, och när skall dom användas, hur är förutsättningarna, vilka fallgropar och faror kan äventyra expeditionen? Detta är frågor som varje expeditionsledare måste utreda i grunden och ofta ta flera varv för att optimera teamets säkerhet. För oss i vardag och fritid kan det kännas tryggt att välja en sådan jacka, om vi känner att förutsättningarna stämmer väl in på oss. En sådan vinterjacka är alltid genomtänkt inför otaliga situationer.

Köp rätt jacka!

En riktigt bra vinterjacka hjälper dig genom vardagen, på dina äventyr eller hjälper dig överleva på bergets brant. Med dessa råd vill vi se till att just du får en jacka som är rätt anpassad, hållbar, pålitlig och tidslös. En jacka att lita på i många år!