Fjällräven Jaktkläder

Du har redan upptäckt den bästa friluftsutrustningen,
nu förtjänar du de bästa jaktkläderna.

Många har ägt en älskad Fjällräven jacka någon gång i livet och Fjällrävens byxor är legendariska för sin slitstyrka och funktion. Kånken, Vidda, Keb. Vi har lärt känna det som utprovad friluftsutrustning som fungerar och som man litar på, kombinerat med en känsla av tidlöshet som andas kvalité och miljömedvetenhet.

Anledningen till att det är så är Fjällrävens ständiga drivkraft att kläder och utrustning går att göra bättre. Starkare, enklare, mer hållbara. Oavsett hur andra tillverkare gör går Fjällräven alltid sin egen väg.

För en del av oss är den största upplevelsen att gå ut i naturen med ett laddat vapen. Det blir den största utmaningen, det tuffaste passet och den mest krävande miljön. Vi är på egen hand, längs vår egen stig, och vi måste kunna lita på våra vapen, våra kläder och vår utrustning. Vi är målmedvetna, vi lever, hittar vårt innersta och presterar vårt yttersta, med en vördnad och respekt för naturen och miljön.

Fjällräven är jägare. Dom har sett det där. Dom kallar det Conscious Hunting, medveten jakt.


På Fri Tid i Ängelholm kan du prova och köpa Fjällräven jaktkläder!

Du kan även handla Fjällräven online i vår webshop.

Klä dig rätt

Att klä sig rätt är skiftande från varje jaktsituation. Från den rörliga fågeljakten på slätten eller fjället, till helt stillasittande på sent älgpass i sträng kyla. Jaktformen och miljön ställer olika krav på jaktkläder och din utrustning. Genom att anpassa din klädsel utefter uppgifterna du står inför, kan din jaktupplevelse förstärkas då kläder och utrustning inte blir ett hinder utan en naturlig och självklar del av dig själv. Lär känna din jaktform, lär känna din egen styrka och eventuella svagheter. Anpassa din jaktutrustning utefter detta.


Fjällräven har valt att dela upp hela sin nya jaktkollektion i tre huvudserier för att underlätta den anpassningen.


  • Lappland är den mest aktiva serien

  • Värmland är utvecklad för stillhet och väntan.

  • Sörmland är ditt val för lättare jakter och för lantligt friluftsliv.


Med Conscious Hunting menar Fjällräven att man ägnar sig åt hela jaktupplevelsen. Friluftsliv och jakt går hand i hand med en respekt för djur, växter och vår miljö. Många av oss jagar för att vara en del av en naturens cirkel där vi får möjligheten att äta smart, hälsosamt och hållbart från den närliggande skogen. Alltsammans där vi har chansen att uppleva naturen med alla sinnen.

För Fjällrävens del handlar det också om att göra medvetna val när det kommer till design och produktion. Hela Fjällrävens kommande jaktkollektion är i G-1000 Eco och lädret i accessoarerna är ekologiskt garvat och svensktillverkat. Fjällräven väljer florucarbonfri impregnering i all utrustning.


Grundläggande för Fjällrävens plagg och utrustning är att de ska hålla riktigt länge.